{ "title": "Lazerle Kılcal Damar Tedavisi", "image": "https://www.damarhastaliklari.gen.tr/images/lazerle-kilcal-damar-tedavisi.jpg", "date": "21.01.2024 14:30:08", "author": "Arife KÜÇÜKKAVRADIM", "article": [ { "article": "Lazerle Kılcal Damar Tedavisi, kılcal damar çapı 1 milimetreden az olan kırmızı, mavi ya da yeşil çizgi halinde olan elle hissedilmeyen damarlara kılcal damar denir. Damar içi basıncın değişmesiyle kılcal damar çatlaması meydana gelir. Bacaklarda ve yüzde en çok görülür. Yüzde meydana gelen kılcal damar çatlamaları yaygın olarak görülür. Genellikle açık tenli kişilerde daha yaygın olarak görülür. Hassas cildi olanlarda, fazla güneş ışınlarına maruz kalanlarda, rozase hastalığı olanlarda, romatizmal ve metabolik hatalığı olanlarda, aşırı östrojen, kortizon kullanımı, alkol, travma ya da genetik hastalıklara bağlı olarak kılcal damar çatlaması olabilir.

Yüzdeki kılcal damar çatlamaları nasıl tedavi edilir?

Yüzdeki kılcal damarların çatlaması tedavi edilmezse kendiliğinden geçmez. Ciltte hassasiyete, kızarıklığa neden olabilir. En etkili tedavi yöntemi ise ışık ya da lazer tedavisidir.

Yüzdeki kılcal damar tedavisinde kullanılan lazerler
Lazer tedavisi nasıl uygulanır?

Lazer kılcal damarın içinden geçen kanda bulunmakta olan oksihemoglobini etkiler. Bu madde kılcal damarların içinde yoğun biçimde bulunur. Bu madde ise lazerin etkisi ile ısınır. Kılcal damarların içinden geçen kanın aşırı ısınmasıyla bir süre sonra kılcal damar çatlamaları ortadan kaybolacaktır. Uygulanan lazer tedavisi damarın kalınlığına, yerleşimine, yerine ve nedenine göre kaç seans süreceği değişir. Spider anjiom olarak adlandırılan bene benzeyen kılcal damar tedavisinde 1-2 seansta sonuç alınırken yüzde yaygın olarak bulunan ince kılcal damar tedavilerinde 4-5 seansta sonuç alınmaktadır. Lazerle kılcal damar tedavisi sonunda yan etki olarak hafif pembelik oluşabilir ve kısa sürede geçer. Morluk da oluşabilir ama morarma sadece kısa atımlı PDL lazerde olur. Kılcal damar tedavisi için lazer kullanımı sonrasında hasta güneş koruyucu ile lazer yapılan bölgeyi korumalıdır.
" } ] }